Geschiedenis


Restaurant The Old Birdy ligt middenin de wijk "De Vogelenzang" in 's Gravenwezel. De oudste bewijzen tonen aan dat het gebouw van The Old Birdy al van in de 2de helft van de 19de eeuw als herberg uitgebaat werd, toen nog onder de naam "De Oude Vogelzang". Er waren toen nog 3 herbergen gelegen op de kruising van de Wijnegemsesteenweg en de Broekstraat: "De Oude Vogelzang", "De Nieuwe Vogelzang" en "Den Vogelenzang".


In plaats van te spreken over De Oude Vogelenzang, had men het jarenlang over "Den Bastin", naar eigenaar Désiré - "Dis" - Bastin. De heer Bastin was een groots voetballer bij 'Den Antwerp' en zelfs goudenmedaillewinnaar op de olympische spelen van 1920 in Antwerpen. De liefde voor het voetbal bracht hij mee naar zijn zaak. Buurtbewoners konden in De Oude Vogelzang voetbalmatchen op TV konden volgen en dat was voor velen een uitzonderlijke gebeurtenis.
Toen "den Dis" De Oude Vogelzang overnam, lag het gebouw er verkommerd bij. Maar hij liet het schuurtje opknappen en vergroten, en maakte er een bloeiende zaak van.


Na de periode van Dis Bastin komen en gaan de eigenaars redelijk snel en rond 2002 kwam de zaak terug in een mindere periode. Het gebouw werd gekocht door Brouwerij Haacht en de zaak werd na een half jaar leegstand in 2004 overgenomen door de Familie Willems (ook eigenaar van Restaurant De Vogelenzang).
De Familie Willems nam de zaak flink onder handen en gaf ze zelfs een nieuwe naam. De Oude Vogelzang heet sinds 2004 "The Old Birdy" en het lijkt erop dat er met deze nieuwe eigenaar een einde is gekomen aan de onzekere periode. De toekomst voor "The Old Birdy", oftewel De Oude Vogelzang, lijkt gegarandeerd.

Met dank aan Heemkring De Drie Rozen
Website by websIT